Bra VM-resultat trots motgångar

Nu har det svenska reininglaget gjort sin sista slidestop i Alltech FEI World Equestrian Games, i Caen 2014.
Anneli Silverstolpe, svensk landslagsledare, var nöjd med sitt lag på tre man.
– Vi hade lite motgångar i början. Men ryttarna har gjort det bra. Svenska ryttare är skickliga och vi har bra hästmaterial i Sverige.

Peter Ljungberg, gotlänningen som numera bor utanför Borås gjorde en bra ritt. Men hans häst Good Ole Sparky blev lite blyg inne på banan.
Scoren blev 206,5, något högre än för Anders Josefsson som fick 206.

– Det är nu klart att ingen av ryttarna går vidare till final, kommenterade Anneli Silverstolpe.
Svenska ryttarna hängde trots allt inte med huvudena. Stämningen i hallen gör att alla blir på gott humör.
– Trots att vi tappade två ekipage i joggen har teamet lyckats ladda om och gjort ett bra resultat.

Peter Ljungberg berättar om sin ritt:
-Hästen kändes fantastisk bra, precis som planerat. Jag har haft en plan den sista månaden inför VM för hur hästen ska vara mentalt och fysiskt. Det höll hela vägen till framridningen.
– Sparky kändes positiv. Han lyssnade på alla små hjälper och hade bra energi. Känslan när vi gick in på tävlingsbanan var fantastisk.
– Men Sparky blev en aningens blyg inför trycket som var inne på arenan. Och det märktes redan under första momentet som var spinn till höger. Volterna kändes fantastiskt bra.

– Han var lite tittig mot publiken. Men jag är hemskt nöjd med båda volterna. Överlag kändes hästen fantastiskt bra – om än lite blyg. Vi gjorde inga direkta misstag. Vi fick inte de där plussarna vi brukar ha. Normalt får vi 218 score på större tävlingar i Europa.
Nu blev 206,5 och finalplatsen försvann.