Johan Fridberger i final – FEI EM i Aachen!

Johan F EM

Efter en rafflande semifinal – sk Consolation round eller ”Andra chansen” fick Johan Fridberger till en suverän runda på Mega Jac Dance, en hingst som är ägd av Anna Pettersson i Nyköping.

Scoren blev 213.5 och med det fick Johan en av de fem finalplatserna man stred om. Det ska nämnas att Johan tillhör SRHA’s styrelse och vi är så glada och stolta över hans prestation och uppmärksamhet sportens skull. Det blev stort genomslag i media enligt media ansvarige i ”serviceteamet”.

På lördagen startade finalen och startlistan gick i omvänd ordning, med lägsta scoren till högsta score. Johan gick ut som tredje ryttare och gjorde ännu en fin runda som gav 211.5 i score.

I publiken fanns en svensk hejaklack som bestod i både reiningintresserade och svenska ryttare från andra discipliner. Förbundskapten Annette Bergendorff har till SVT meddelat sin glädje ” att hennes mål var att få åtminstone en ryttare till final” nu slagit in.  Detta är det första EM som ett svensk lag i reining kunnat tävla. Det har tidigare enbart varit möjligt att skicka lag till World Equestrian Games.

Statistik: Bästa resultat hitintills i FEI mästerskaps sammanhang har Fredrik Thomson som på World Equestrian Games 2010 i Kentucky, USA tog sig till final och fick en 17e plats med 213.5 i score.