Landslag

Landslagsunderlag inför 2014
Stort intresse att ingå i landslaget

Ryttarna som tog sig till World Equestrian Games 2010 har fått sällskap av flera andra ryttare inför uttagning av nästa landslag 2014 och att få tävla i World Equestrian Games som går i Frankrike.

Förutom WEG laget 2010: Mona Göransson, Isabell Silverstolpe, Fredrik Thomsson och Helene Hokkanen är Peter Ljungberg, Anders Josefsson, Johan Svensson, Johan Fridberger, Inge Överlien, Waldemar Wass, Eliza Söderkvist, Åsa Zandelin och Conny Nilsson som hitintills har skickat in anmälan om visat intresse att ingå i landslaget och är ryttare som utmanar. Att anmäla sitt intresse är en av de första kriterier som ingår för att kunna bli utvald.

Det är också nu flera som klarat sina kval i CRI3* med två ritter över 68 i score, som är kval nivån för att tävla i WEG. Flera andra kriterier finns och dessa kan ni läsa om i dokumentet Landslag 2014.

Uttagningskommitteen består av Flemming Winberg och vice ordf. i SRHA Claes Linnér. Båda dessa herrar har hög intigtritet och känner väl till våra svenskfödda reining ryttare.

Sista kvaltävlingen i Sverige kommer avgå den 6-8 juni i Björklinge (Uppsala) och definitivt sista möjliga FEI kvaltävling i Europa är på NRHA European Affiliate Championships i Frankrike och därefter har uttagningskommitteen två veckor på sig att ta ut sex ryttare – fyra ordinarie ryttare att ingå i landslaget och två reservryttare som får tävla i WEG individuellt.

Press release runt den 20 juli 2014. Chief D’Equioe är Anneli Silverstolpe (ordf i SRHA) och ingår EJ i uttagningskommittén.

 Intresseanmälan till Landslaget

Landslags trupp 2014

Anders Josefsson, 1963
Five-Star Ranch, Paris, Frankrike

Conny Nilsson, 1978
Alunda (Uppsala)

Fredrik Thomsson, 1974
Whitesboro, Texas, USA

Isabell Silverstolpe, 1989
Aubrey Texas / Stockholm, Sverige

Johan Svensson, 1986
Stall Dammkärr, Nyköping

Peter Ljungberg, 1970
Hökerum