NRHA Futurity 2014 – Oklahoma City

Futurityt har startat och kan ses live stream via denna länk: http://www.nrhafuturity.com/coliseum.php
Kval till finalerna startade igår den 28/11 och tävlingen pågår fram till den 6 december. Förutom Futurity – vilket innebär att det är tävling med tre-åriga hästar – finns även så kallade Anchillary klasser med äldre hästar. I Open klassen är det 411 hästar och fyra divisioner – divisioner är beroende på hur mycket Life Time Earning man har. (LTE)

Vi har en svensk ryttare Philip Örtegren i Open klassen som har två hästar han ska tävla: Draw # 196 Coded 86 och draw #324 Cromed by Rooster, båda hästarna är ägda av hans mor Susanne Örtegren Friberg. Familjen flyttade över till Texas och har en ranch i Gainesville (norr om Dallas) där det tränas och föds upp hästar. Vi önskar Philip ett stort lycka till!

Europeiska open ryttare är österrikiska Rudi Kronsteiner på Chex For Sparks och polska Rafel Dolata på Top Sailing Tivio samt ytterligare en häst.

I Non-Pro (amatör) rider 185 ryttare och det finns två europeiska ryttare i klassen; Schweiziska Gina Maria (dotter till Mikael Schumascher) på sin Light in The Waves samt engelska Fransceska Sternberg #155 på Ten Suprizes.

Mer svenskt ser vi i de sk Achillary klasserna där Josefin Spångfors kommer rida. Lycka till Jossan!

Det är en hel del möten under veckan och vi har SRHA representanter på plats.

Alla startlistor, live webcast, och resultat finns på länken – reining för hela slanten tom 6 december!